Gees – De vijftiende editie van Rondom Gees van vandaag, zaterdag 20 april, begon regenachtig, maar bij de officiële start klaarde het gelukkig wat op. Ook ditmaal kwamen deelnemers voor deze toertocht voor historische motoren uit onder andere Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, België en Denemarken.

Traditiegetrouw is Het Pluspunt aan de Dorpsstraat 83 de start- en finishlocatie waar deelnemers en belangstellenden al vroeg bijeenkwamen. De start van de toertocht door de regio was rond half tien. Daarvoor had burgemeester Renze Bergsma het evenement officieel geopend. Bergsma bedankte de organisatie, met als voorzitter Popko Hooiveld, voor al die jaren van inspanning. Bij de start vertelde de‘wandelende motoren-encyclopedie’ Piet Heidema op zijn eigen wijze over de motoren die aan de start verschenen.

Niet altijd verloopt de start gemakkelijk. Veel deelnemers moesten eerst behoorlijk trappen voordat de motor aansloeg, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondertussen zorgde het gezelschap The Magnolians voor muziek. In de middaguren liet De Zingende Broeder van zich horen.

Een uur na de start van de motoren begon een toertocht van tractoren. Daarnaast waren er diverse kraampjes op het terrein van Rondom Gees.