De 59ste editie van de Drentse Fiets4Daagse moet het in 2024 met twee startplaatsen minder doen. In Emmen en Assen krijgen de organisaties het niet meer voor elkaar om in deze plaatsen een volwaardige startplaats in te richten. Derhalve zijn de startplaatsen volgend jaar: Dalen, Westerbork, Dwingeloo en Meppel.

Het aantal vrijwilligers, de ruggengraat van de organisaties, is in de afgelopen jaren steeds verder afgenomen en nieuwe vrijwilligers melden zich bijna niet meer aan. Ook wordt het steeds lastiger om geschikte beleefposten te vinden, die deelnemers tijdens de week van de Fiets4Daagse kunnen bezoeken. Zonder voldoende vrijwilligers en passend vermaak zijn de organisaties van Emmen en Assen niet meer in staat om hun deelnemers een vierdaagsewaardig evenement te garanderen.

In 1966 werd vanuit Assen de eerste Drentse Rijwielvierdaagse, zoals het evenement voorheen heette, verreden. Op het hoogtepunt stonden er alleen al in Assen meer dan 30.000 deelnemers aan de start. In 1973 werd besloten om vanuit meer Drentse plaatsen te starten. in 1978 werd Emmen als startplaats toegevoegd.

De Drentse Fiets4Daagse wordt in 2024 gehouden van donderdag 25 tot en met zondag 28 juli. Op 1 december worden alle details wat betreft onder andere inschrijven en startplaatsen.