Coevorden – Op een sfeervol sportpark De Pampert hebben Germanicus en Dalen gelijkgespeeld. Nadat de rook van het Bengaals vuur en vuurwerk waren opgetrokken ontspon zich een levendige en vermakelijke wedstrijd voor de zeshonderd toeschouwers. De aftrap werd verricht door Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma.

Trainer Jan Wielink kon weer beschikken over Kain Hoogeveen, keeper Loyd Kuiper nam wederom de plaats in van de geblesseerde Jovannis Mendes. De eerste twintig minuten waren voor de Dalenaren. Na vier minuten was de eerste kans voor Dalen, na knullig balverlies aan Germanicuszijde kon Tijmen Venhorst van Dalen vanaf 16 meter vrij aanleggen, zijn schot ging enkele meters naast. In de vijftiende minuut was er een schot van  Dalen op het doel van Germanicus, maar dat miste precisie. Hierna kwam Germanicus beter in de wedstrijd. In de 22ste minuut was er een geweldige pass van Kain Hoogeveen op de rechterwingback Robin Barelds, zijn voorzet werd door de prima spelende Stan Meijerink in het doel verwerkt voor de 1-0.

Deze voorsprong gaf Germanicus energie, de ene na de andere aanval golfde op het doel van Dalen. In de 26ste minuut kreeg Nance Hoogeveen een enorme kans. Vrij voor de keeper werd het schot van Kevin Borgman van Dalen prima gestopt door keeper Borgman. Tien minuten later kwam er een prachtschot van de actieve Nance Hoogeveen, zijn schot werd gestopt door Borgman. In de rebound bleef hij ook overeind na een inzet van Jessie Rotmensen. In de laatste minuut voor rust was er een weergaloze actie van Kain Hoogeveen. Hij kapte twee spelers van Dalen uit, zijn schot ging rakelings langs de paal. Germanicus verzuimde voor rust om de wedstrijd op slot te gooien. Veel kansen werden er gemist door de Germanen of de uitstekende keeper Borgman stond in de weg om Dalen op een grotere achterstand te zetten.

Na rust zag het publiek een gelijkopgaande wedstrijd. Dalen kwam al snel op 1-1. Vanuit een corner kopte Niels Koert de bal in het net achter de kansloze keeper Loyd Kuiper. Hierna waren er over en weer wat kansen. In de 52ste minuut kwam er een geplaatst schot in de verre hoek van Stan Meijerink, keeper Borgman stond zijn mannetje. In de 64ste minuut ramde keeper Borgman een vrije bal van Kain Hoogeveen uit de kruising. drie minuten later spatte een voorzet van Dalen op de paal uiteen. Dalen ging er in de laatste minuut van de blessuretijd bijna met de winst vandoor, maar een schot ging net voorlangs het doel. Al met al was het gelijkspel terecht. Germanicus speelt zondag 26 november uit in en tegen Zuidwolde. De wedstrijd begint om 14.00 uur.