Meppen – Het heeft ‘even’ geduurd, maar dan heb je ook wat. Dat ‘even’ duurde voor Meppen zo’n twintig jaar. Onlangs werd de Mepperstraat in het dorp eindelijk opnieuw ingericht en verkeersveiliger gemaakt.

Het asfalt rond de Brink werd vervangen door klinkers en er kwamen rode fietsstroken. Er moeten alleen nog gele vlakken op de kruisingen in de straat worden aangebracht. De maximumsnelheid in het dorp is nu 30 km/u. Rondom het dorp geldt een snelheid van maximaal 60 km/u.

Geschiedenis

Voorzitter Bert Bruinsma van belangenvereniging De Lange Möpper deed in zijn toespraak nog even uit de doeken wat er allemaal aan voorafgegaan was. “Twintig jaar geleden werd een werkgroep verkeer opgericht vanuit De Lange Möpper. De BOKD (Brede Overleggroep Kleine Dorpen) begeleidde de gang van zaken. Na enkele jaren werd die werkgroep opgeheven uit onvrede over de gang van zaken bij de gemeente. In 2008/2009 waren er nieuwe plannen, maar die verdwenen door bezuinigingen van tafel. In 2017 zochten inwoners van Meppen de publiciteit en in 2018 kwamen de plannen tijdens de dorpenronde weer op de agenda. Herinrichting zou alleen gelijktijdig met vervanging van de riolering kunnen. In 2020 werden nieuwe plannen gepresenteerd, die met applaus werden ontvangen. Ditmaal was er geen budget, maar het geld werd opgevoerd op de begroting van het jaar erop. Uiteindelijk is het dus gelukt”, aldus Bruinsma met enige trots.

Dank voor geduld

Wethouder Bea Meppelink bedankte de inwoners voor hun enorme geduld. “U vroeg als dorp terecht aandacht voor herinrichting van de weg. We mogen trots zijn, dat we met de inwoners, aannemer Fuhler en de belangenvereniging tot dit resultaat gekomen zijn.”