Coevorden – De werkzaamheden voor herinrichting van de centrumstraten is inmiddels begonnen. Deze vinden in fasen plaats. Naaste nieuwe bestrating komen er bomen, bankjes en bloembakken. De rotonde is eind deze week klaar.

* Het gedeelte van de Friesestraat tussen de rotonde en de Schoolstraat/Molenstraat staat eerst op de rol. De werkzaamheden duren tot en met week week 33 (14 augustus).

* De aanpak van de Friesestraat tussen de Schoolstraat/Molenstraat en de Rikkerstraat/St. Jansstraat vindt plaats van week 33 tot en met week 35 (10 augustus tot en met 29 augustus).

* Het daarop volgende deel vanaf de Rikkerstraat/St. Jansstraat tot de Markt staat gepland van week 35 tot en met week 37 (24 augustus tot en met 11 september.

* De aanpak van de Bentheimerstraat tussen Markt en Tuinstraat/Rijnsestraat is in week 37 tot en met week 40 (7 september tot en met 2 oktober).

* De Kerkstraat staat op de planning voor de weken 37 en 38 (7 tot en met 18 september). In de weken 39 tot en met 41 (21 september tot en met 9 oktober) is de Sallandsestraat aan de beurt.

* Het deel van de Bentheimerstraat tot de Oostersingel/Spoorhavenstraat in week 40 tot en met week 42 (28 september tot en met 16 oktober).

Schoolstraat/Bakkersteeg/Wilhelminasingel

De gemeente gaat eerst in overleg met de mensen van de Schoolstraat en de Bakkersteeg over het toekomstige uiterlijk van deze straten en de uitrit naar de Wilhelminasingel. De verwachting is, dat die aanpak aan het einde van het jaar is afgerond.

Auto’s na aanpak Schoolstraat

Pas als de Schoolstraat en omgeving is aangepakt, worden auto’s toegelaten in de Friesestraat-Noord en Schoolstraat. Autoverkeer is vanaf die tijd toegestaan tijdens openingsuren van de winkels.

 

Gemeente geeft beeld van herinrichting centrumstraten