Coevorden – Noorden Reizen houdt weer de jaarlijkse Magisch Drenthe Tour in augustus en september. De eerste keer is op donderdag 23 juli.

Door de coronamaatregelen was het niet mogelijk om van start te gaan met deze editie. Maar gelukkig kan het nu wel. Het is alweer voor de elfde achtereenvolgende keer, dat Noorden Reizen de bijzondere tochten houdt.

Thema

Ditmaal is het thema ‘Van kasteel tot klooster, een grenzeloze tour’. De route voert, zoals het thema al aangeeft, door het grensgebied. De chauffeur van Noorden Reizen, Henri of Lammy, laat u kennismaken met een bijzonder gebied. Gidsen vertellen onderweg allerlei wetenswaardigheden. De tour is elke donderdag in augustus en september vanaf zwembad De Swaneburg op De Pampert in Coevorden. Daar is volop parkeergelegenheid voor uw auto en fiets.

Route

De bus zet koers naar onder meer Zuidbarge en Klazienaveen. Bij hotel-restaurant-café Boschhuis in Ter Apel is de eerste locatie voor een pauze. Er is volop gelegenheid om een wandeling bij het naastgelegen klooster te maken. Het horecabedrijf, dat al meer dan honderd jaar bestaat, is ooit begonnen als bak- en brouwhuis voor het middeleeuwse klooster uit 1465.

De volgende plaatsen op de route zijn Rütenbrock en Twist om vervolgens aan te komen in Neugnadenfeld. Dit dorp ontstond in 1946 in het voormalige ziekenhuis van Kamp Alexisdorf. Het kamp werd toen gebruikt om vluchtelingen uit Polen en Oekraïne op te vangen. Zij waren allemaal lid van de Hernhutter Broedergemeenschap. De meesten van hen kwamen uit het dorp Gnadenfeld (nu Pawłowiczki) in Polen. Daaraan ontleent het Duitse dorp haar naam.

Informatie

De data voor de tour zijn: donderdag 23 en 30 juli, 6, 13, 20 en 27 augustus en 3, 10, 17 en 24 september. Deelname kost 16,50 euro p.p., inclusief eenmaal koffie of thee met gebak. Het vertrek is om 13.00 uur. De terugkomst in Coevorden is rond 17.15 uur.

Vooraf dient een gezondheidsverklaring te worden ingevuld en iedere deelnemer moet in de bus en tijdens het in- en uitstappen een mondkapje dragen.

Aanmelden kan via 0524-524137 of info@noordenreizen.nl. Meer informatie staat op www.noordenreizen.nl en op de Facebookpagina.