Coevorden – Een van de projecten in het kader van Coevorden Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 is het levenslied. Zo’n twintig deelnemers zijn bezig om van hun levensverhaal een echt lied te maken.

Het project is onderdeel van de Coevorder Concertreeks. De eerste fysieke bijeenkomst vond plaats in december in De Fabriek van Theater Hofpoort. Na een aantal onlinebijeenkomsten kwamen de deelnemers en ambassadeurs donderdagavond weer eens bijeen in De Fabriek.

Na het welkomstwoord van theaterdirecteur Saskia Kluwen was het woord aan Roelie Lubbers-Hilbrands, de coördinator van de culturele gemeente. Er volgde eerst een voorstelrondje van alle aanwezigen, waarna coach en zangeres Martijje enige tips gaf over het schrijven en zingen van een lied. Martin Sterken van de gelijknamige studio in Valthermond en fotograaf Alieke Eising stelden zich voor en was er ruimte voor vragen. Van de deelnemers werden fotoshoots gemaakt.

Ambassadeurs van het project zijn Harm Spang uit Coevorden, William Bossong uit Schoonoord en René Karst uit Hoogeveen. Harm en René waren present op deze avond, William was helaas verhinderd door zijn werk. Zangeres Christel Peters geeft de komende tijd workshops.

Er wordt toegewerkt naar de eindconcerten op zaterdag 30 en zondag 31 oktober. Deze concerten worden gehouden in Coevorden. De andere onderdelen van de Coevorder Concertreeks vinden plaats in de dorpen.

Alle activiteiten, die tot nu toe op de rol staan voor Coevorden Culturele Gemeente, zijn te vinden op de website Cultureel Coevorden.