Coevorden – Onder grote belangstelling zijn vrijdagavond de Historische Havendagen geopend. Na een inleidend woord van presentator en lid van de activiteitencommissie Joop Westerkamp heette voorzitter Jan Wolter Mager van Havenvereniging Coevorden iedereen van harte welkom.

Wethouder Jan Zwiers stelde de aanwezigen voor om bij de volgende Havendagen wat eerder te komen. ‘Dan kunnen we gezamenlijk het water meer in de stad terugbrengen.’ De toeschouwers konden dat zeer waarderen. Het was daarna aan Zwiers om de Havendagen met een kanonschot te openen. Dat was mede mogelijk dankzij een groep uit Bourtange, ook de Schutterij van Koeverden droeg een steentje bij. Daarop hesen de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder de vlaggen. Miss Ganzenhoedster doopte daarna nog een schip van de Havenvereniging en wenste het schip en zijn bemanning een behouden vaart. Met dit schip werd vervolgens de vlootschouw afgenomen.

Inmiddels was het optreden van shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen begonnen, waarmee werd gezorgd voor een extra feestelijk tintje aan de opening.