Schoonebeek – Bij de optocht van Zuidenveld in Schoonebeek, die donderdagavond werd gehouden, heeft Dalen de eerste prijs gewonnen in de Zuidenveldcompetitie. Vanuit de gemeente Coevorden deed verder alleen Sleen mee aan de optocht. Coevorden, Oosterhesselen en Zweeloo lieten het op dit onderdeel afweten, evenals Emmen, gezien de korte voorbereidingstijd.

Er wordt weer gestreden in de Zuidenveldcompetitie met acht onderdelen: de pubquiz (30 juni), jeu de boules, een fotowedstrijd en fietscrossen (woensdag 6 juli), de optocht (donderdag 7 juli), de rundveekeuring (vrijdag 8 juli), equipespringen paarden en zandtapijt strooien (zaterdag 9 juli). Bij de vorige editie van Zuidenveld in 2019 in Zweeloo won Dalen deze competitie.

Vandaag was het tijd voor de rundveekeuring, de keuring van KWPN en polocrosse van de Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld. De plaatselijke commissie hield een seniorenmiddag en de kermis draaide.

Het programma van de plaatselijke commissie en Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld voor de komende dagen is hier te vinden. Het programma van de Tentoonstellingsvereniging is niet compleet vermeld, want er is ook nog polocrosse, er zijn tuigpaarden en het Dutch Pony Championship.

Iedere dag kan de kijkroute langs alle versieringen worden gedaan en er is dagelijks een tentoonstelling over honderd jaar Zuidenveld in De Spiker en ‘t Aole Gemientehoes. De activiteiten zijn rond MFC ‘t Aole Gemientehoes aan de Burgemeester Osselaan, alle activiteiten van Tentoonstellingsvereniging Zuidenveld zijn op een terrein even verderop aan de Burgemeester Osselaan.

In 2017 werd Zuidenveld nieuw leven ingeblazen in Sleen. Het evenement behield de traditionele onderdelen, maar er werden vernieuwende elementen aan toegevoegd zodat het evenement voor alle leeftijdsgroepen aantrekkelijk is. Dat werd voortgezet in 2018 in Dalen en in 2019 in Zweeloo. De plaatselijke commissie in Schoonebeek heeft geen vernieuwingen toegepast.

Hoofdfoto: de winnende wagen van Dalen in de Zuidenveldcompetitie. Een filmpje ervan is te zien via deze link.