Oosterhesselen – Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe, opende dinsdagochtend de vijftiende editie van schildersfestival Montmartre Oosterhesselen. “Het is een bijzonder kleurrijk geheel. De grondlegger verdient alle hulde”, waarmee zij doelde op wijlen Michiel Lauret. Het was haar een eer om de speciale Moulin Rouge van 6 meter hoog te openen.

Namens de organisatie heette Minno de Roo iedereen van harte welkom op deze lustrumeditie. Bijna zeventig schilders en tekenaars -amateurs en professionals- zijn op dinsdag 16 en woensdag 17 juli van 9.30 tot 16.00 uur aan het werk op de Brink en rond het pittoreske veertiende-eeuwse kerkje. Daar is ook een overzichtstentoonstelling ingericht.

In de Moulin Rouge is een expositie te zien van zonnebloemschilderijen die door leerlingen uit groep 8 van de plaatselijke basisschool De Woert zijn gemaakt. Bezoekers kunnen op een briefje aangeven welk schilderij zij het mooist vinden. Wie de meeste stemmen heeft vergaard, krijgt een prijs.

Op het terrein zingt Inge Tibben uit Dalen chansons en Hennie Zuur bespeelt de accordeon.

Dinsdagmiddag treedt Het Drents Jeugdorkest op voor de toren van de kerk. De route van de Drentse Fiets4Daagse voert al die jaren langs het terrein van Montmartre en ook vele anderen komen een kijkje nemen. De kunstenaars hebben dan ook niet te klagen over de belangstelling.

Op woensdag van 20.00 tot 23.00 uur is er ter gelegenheid van het lustrum een zomerfeest in en rond café Deen. Er is livemuziek van folkband O’llainnis en er zijn diverse andere activiteiten.

Meer informatie staat op de website van Montmartre Oosterhesselen en op Facebook.