Dalen – In Dalen komen op diverse locaties nieuwe lantaarnpalen, een wens van Ondernemersvereniging Dalen en Dorpsbelangen Dalen. De nieuwe straatverlichting past beter bij het dorp Dalen.

De gemeente Coevorden is eigenaar van de straatverlichting binnen de gemeente. De gemeente heeft daarmee de plicht om ervoor te zorgen dat de straatverlichting het goed blijft doen. Enkele onderdelen van de bestaande straatverlichting zijn niet meer leverbaar. Om problemen tegen te gaan, is de gemeente in 2018 begonnen met het verduurzamen van de straatverlichting door plaatsing van ledverlichting.

In samenspraak met Dorpsbelangen is ervoor gekozen het centrum te verlichten met lantaarnpalen met een meer klassieke uitstraling (gebied centrum en Burg. Fonteinstraat, Schoolstraat).

De toekomstige verlichting in Dalen bestaat uit drie types. Het type OGR wordt geplaatst in het centrum. Het type Townguide komt in de woonstraten met lantaarnpalen tot een hoogte van 4 meter (bijvoorbeeld Korenmolen, Oliemolen, Maandehof). Het type Iridium komt op alle lantaarnpalen hoger dan 4 meter.

Alle armaturen worden tussen 23.00 en 06.00 uur in de nachtelijke uren gedimd naar 50 procent.

Bron: De Lelie van Dalen.

Foto: de drie types straatverlichting.