Coevorden – De viering van 75 jaar vrijheid, die dit jaar werd afgelast vanwege de coronacrisis, wordt verplaatst naar april 2021. De provincie Drenthe en de gemeente Coevorden hebben afgesproken dat de start van de Drentse Maand van de Vrijheid plaatsvindt in Coevorden. Er staan dan diverse festiviteiten op het programma.

Het tweedaagse programma zoals dat voor dit jaar stond gepland, wordt ingekort naar één dag. Het defilé van Keep Them Roling komt, er is muziek en er zijn herdenkingen. Stichting Garnizoensstad Coevorden vult -net zoals dat voor dit jaar de bedoeling was- een deel van het programma.

Provincie en gemeente kiezen nadrukkelijk voor de term ’75 jaar Vrijheid’. “We vieren 75 jaar vrijheid, alleen dan wat later dan gepland”, aldus burgemeester Bert Bouwmeester. Dit heeft ook een praktische reden: het logo, de vlaggen en andere zaken die al gereed lagen, kunnen gewoon worden gebruikt.

De start van de Maand van de Vrijheid vindt plaats op maandag 5 april, tweede paasdag. De gemeente, provincie en Stichting Garnizoensstad werken het programma verder uit.