Sleen – In het voorjaar is in de gemeente Coevorden het cultuurpad gepresenteerd: een lange afstandswandelpad door de hele gemeente. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 juli staat het cultuurpad tussen Noord-Sleen en Sleen centraal. Wandelaars worden uitgenodigd om juist dit weekend de routes te wandelen. Het gaat om de etappes Bosbad Noord-Sleen/Noord-Sleen, circa 10,5 km; Noord-Sleen/Sleen, circa 8 km; Sleen/Diphoorn/Erm/Holsloot, circa 12 km.

Op zaterdag 2 juli vanaf 13.00 uur is er een grote rommelmarkt op de Brink, georganiseerd door muziekvereniging Crescendo.

Op zondag 3 juli vanaf 11.00 uur zijn er in en rond MFC De Brink allerlei culturele activiteiten. Zo is er een expositie van Streekeigen Sleen, is het Huus van de Taol er met een stand en ook Fotoclub Sleen en Floral Stories zijn van de partij.

‘Kids Sound’ van de Gemengde Zangvereniging Sleen verzorgt om 14.00 uur een optreden. Crescendo zorgt voor een feestelijke afsluiting. Om 14.30 uur geeft de muziekvereniging een zomers ‘cultuurpadconcert’ in de buitenlucht. De opmaatjes, het opleidingsorkest, de harmonie en de malletband: zij laten allemaal van zich horen deze middag.

Voor het wandelend publiek is het de perfecte gelegenheid om de benen even te strekken en te ontspannen. Maar natuurlijk is het ook erg gezellig voor alle andere belangstellenden. Bij MFC De Brink zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar, bij mooi weer belooft het dus een gezellig, zonnig terrasconcert te worden.

Cultuurpad

Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer uitgezet. Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig de gemeente Coevorden is qua natuur, landschap en cultuur.

Om extra aandacht aan het Cultuurpad te geven, worden er pad-in-de-kijkerweekenden georganiseerd. In dat weekend staat een aantal routes centraal en zijn er in de dorpen op de route verschillende culturele activiteiten. Meer informatie hierover staat op deze pagina op de website van Cultureel Coevorden. De wandelingen van het Cultuurpad zijn online beschikbaar via welkomincoevorden.nl/cultuurpad.

Het wandelboek is voor 9,95 euro te koop bij de kantoren van Tourist Info in Aalden, Coevorden, Gees, Schoonoord en Sleen.