Steenwijksmoer – Tonnie Dingenouts, Gerrit Gommer en Hilde de Jong plaatsten vandaag, zaterdag 4 februari, twintig eendenbroedkorven. De aanschaf van de korven en de waadpakken is mogelijk gemaakt via de gemeentelijke subsidie Frisse Start.

Vorig jaar heeft de werkgroep ´Natuurlijk Steenwijksmoer´ overleg gehad met het kerkbestuur over het bosje naast de kerk. De werkgroep wilde graag de mogelijkheden bekijken om dit stukje grond op te knappen om zo de biodiversiteit te vergroten en tegelijkertijd het centrum van het dorp een oppepper te geven. Het kerkbestuur stemde in met het ontwerp.

De subsidieaanvraag is goedgekeurd en daarom beginnen de werkzaamheden binnenkort. Er worden bomen gekapt om zo plaats te maken voor nieuwe beplanting. Er komt een wandelpaadje met een klaphek en aan beide zijden van het pad komt een takkenril. Rondom wordt een hekje geplaatst om de nieuwe aanplant te beschermen. Binnenkort staat meer informatie op de Facebookpagina van Natuurlijk Steenwijksmoer. De werkgroep bestaat uit Janita Hoveling, Ton Soppe, Gerrit Gommer, Henrie Steffens, Tonnie Dingenouts en Hilde de Jong.