Coevorden – Een aantal instellingen in Coevorden houdt dinsdag 3 mei een Culturele Familiedag. Tijdens deze dag zijn er in en rondom Het Arsenaal verschillende activiteiten te doen voor jong én ouder. De activiteiten zijn van 13.00 tot 16.00 uur.

Coevorden is in 2021-2022 Culturele Gemeente van Drenthe. Tijdens dit bijzondere jaar houden diverse instellingen in de gemeente Coevorden allerlei activiteiten. Vanuit een aantal culturele instellingen in stad Coevorden was al langere tijd de wens om een familiedag te organiseren. Vanwege corona kon dat destijds helaas niet doorgaan.

Programma

Er staan diverse activiteiten op het programma (zie het schema onderaan dit bericht). Zo kun je bij Het Ambacht aan de Friesestraat 64 (in winkelcentrum Gansehof) je eigen tuinkaars maken. In en rondom Het Arsenaal is van alles te doen: van een stadswandeling, het maken van een eigen familiewapen tot het maken van een échte kroon, op de foto in de middeleeuwen (met green screen en verkleedkleding) en natuurlijk zijn er ballonnen, schmink en glitter tattoos. Dat alles met Pip & Zip uit Coevorden.

Ook zijn de succesvolle kinderkasteelrondleidingen weer ingepland. Daarnaast is er bij de Historische Vereniging de mogelijkheid om je eigen familiestamboom uit te pluizen en kun je op de Weeshuisweide oud-Hollandse spelletjes in de vorm van een zeskamp doen met de buurtsportcoaches. Daarnaast is Stedelijk Museum Coevorden gratis toegankelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.

De familiedag wordt mede mogelijk gemaakt door Historische Vereniging Coevorden, Stichting ToReCo, Bibliotheek Coevorden, buurtsportcoaches Gezond Coevorden, Het Ambacht, TipPo & Jolpo Entertainment en Stedelijk Museum Coevorden.