Coevorden – Van 25 maart tot en met 11 mei worden in Drenthe gratis douchetimers uitgedeeld aan inwoners. Met deze handige gadget wil de provincie Drenten helpen om minder warm water te gebruiken. Door minder warm water te gebruiken, stoten inwoners minder CO2 uit én besparen ze geld op de energierekening. De actie is onderdeel van de campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon zo!’

In de gemeente Coevorden worden de douchetimers uitgedeeld op woensdag 30 maart van 13.00 tot 18.00 uur en zaterdag 23 april van 10.00 tot 17.00 uur. De locaties worden op deze dagen bekendgemaakt via Facebook en Instagram.

Lang douchen is voor veel mensen een gewoonte geworden. Douchetimers zijn goede geheugensteuntjes om te helpen om op tijd de kraan dicht te draaien. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. Gemiddeld kan een gezin op jaarbasis meer dan 15.000 liter water en 60 kubieke meter gas besparen. Dit komt neer op ongeveer 90 euro besparing per jaar. Meer informatie over de campagne staat op www.gewoonzodrenthe.nl/douchetimers-uitdeelactie.