Coevorden – Duitsland viert dinsdag 3 oktober de ‘Tag der Deutschen Einheit’. Dat is een officiële feestdag waarop winkels en bedrijven zijn gesloten. Coevorden haakt daarop in met een speciale dag.

De start is om 10.00 uur in het Kasteelpark op de Weeshuisweide. Burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden en Ansgar Duling, burgemeester van Samtgemeinde Emlichheim, geven het startsein van een kanonschot. De activiteiten duren tot 17.00 uur.

Die dag is er een grote braderie in het centrum, er is een oude ambachtenmarkt en er staan oude tractoren. Ook zijn er Nederlandse lekkernijen als oliebollen en suikerspinnen. Shantykoor Oosterstorm treedt op, Havenvereniging Coevorden verzorgt rondvaarten en zo is er nog meer te doen.

Trein Coevorden-Nordhorn

In het kader van de 60 jarige stedenband Coevorden-Nordhorn rijdt dezelfde dag de trein over de Niedersachsenlijn (het spoor van de Bentheimer Eisenbahn) tussen Nordhorn en Coevorden tweemaal heen en terug. De trein stopt in de aanliggende plaatsen, waaronder Emlichheim en Laarwald waar de laatste personentrein vijftig jaar geleden passeerde. Andere haltes zijn in Esche, Veldhausen en Neuenhaus. Zowel Bergsma als Duling zijn promotors voor de Niedersachsenlijn en proberen steun te krijgen om de lijn in 2025 officieel aan te sluiten aan het Nederlandse spoornet. In de toekomst wordt de lijn doorgetrokken naar Groningen.

De Duitse gasten komen aan op het eindpunt, de euroterminal van de Bentheimer Eisenbahn en worden vervoerd naar het centrum.

Treintijden:

De treintijden zijn als volgt:

Vertrek Nordhorn 8.42 uur-aankomst Coevorden 9.24 uur

Vertrek Coevorden 10.30 uur-aankomst Nordhorn 11.12 uur

Vertrek Nordhorn 14.06 uur-aankomst Coevorden 14.48 uur

Vertrek Coevorden 15.11 uur-aankomst Nordhorn 15.53 uur