Coevorden/regio – Het RIVM heeft sinds het testbeleid voor corona veranderd om vooral kwetsbare mensen beter te kunnen vinden en op tijd te kunnen behandelen. Dit betekent dat de GGD niet meer iedereen zal testen die mogelijk COVID-19 heeft.

Als mensen klachten hebben die op COVID-19 wijzen, moeten ze thuis blijven totdat ze minstens 24 uur geen klachten hebben.De (huis)arts bepaalt in overleg met de GGD of iemand met klachten getest moet worden. Meer informatie leest u HIER.

Op dit moment zijn in Drenthe negentien besmettingen met het coronavirus in zeven gemeenten vastgesteld: Coevorden, 11; Emmen, 2; Hoogeveen, 2; Assen, 1; Tynaarlo: 1; De Wolden, 1; Noordenveld, 1.

Uitstel vaccinatieweek

De vaccinatieweek tegen de infectieziekten difterie, tetanus, polio (DTP), bof, mazelen, rodehond (BMR) en baarmoederhalskanker (HPV) van 30 maart tot en met 9 april gaat niet door en wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Ook de vaccinatie tegen de meningokokkenziekte voor 14-jarigen wordt uitgesteld. Deze prik wordt echter nog wel voor de zomervakantie gegeven. Dit besluit is genomen op basis van de landelijke RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus. Er zijn nog geen nieuwe data bekend, wanneer deze er zijn worden de betrokkenen geïnformeerd.