Coevorden/Dalen – Chayen Wolters uit groep 1/2a van de Burgemeester Wessels Boerschool in Dalen heeft kookwedstrijd Kindermenu 2.0 gewonnen. Chayen won met haar recept ‘Groene spaghetti’. Het gerecht is helemaal vers en er is een streekproduct gebruikt.

Wethouder Jeroen Huizing: “De recepten die zijn ingestuurd waren weer verrassend en heel lekker. Het was voor ons als jury ook dit jaar moeilijk om een winnaar uit te kiezen. Het winnende recept is heel origineel. Wat we heel leuk vonden is dat er bloem van de plaatselijke molen is gebruikt. Het recept past goed in een kookboek en is restaurantwaardig.” Het winnende gerecht moest bestaan uit minimaal 100 gram groente en uit maximaal tien ingrediënten. Het moest kleurrijk en betaalbaar zijn en gebruik van een streekproduct was een pre.

Kindermenu 2.0

Er waren vijf inzendingen vanuit drie basisscholen in de gemeente Coevorden. Het winnende recept komt in een kookboek én de winnende school krijgt een moestuinpakket. Zo kan de hele school aan de slag met verse producten. Daarnaast krijgen alle deelnemers een mooi kookschort.

Op de tweede plaats eindigden Minke en Sanne uit groep 7/8 van de Willem Alexanderschool in Dalerpeel met ‘Beertjes pizza’ (originele vormgeving en mooi gebruik gemaakt van diverse kooktechnieken. Derde werden Danisha en Liz uit dezelfde groep van de school in Dalerpeel met ‘Gevulde bamisoep’ (goedgevulde soep met veel groente, wel ietsje veel zout). Veerle uit groep 7/8 van De Vlinderhof in Noord-Sleen eindigde als vierde met de ‘Groente-/fruitspies’ (leuk als tussendoortje, mooi gebruik gemaakt van groente en fruit). Joanne, Denise en Sanne uit groep 7/8 van de Willem Alexanderschool werden vijfde met een ‘Mug cake’ (origineel idee).

Jury

De jury bestond dit jaar uit Jeroen Huizing (wethouder gemeente Coevorden), Dirkje van Asselt (diëtist), Nick Arends (chef-kok Stadscafé Vancouver), Alieke Wijnholds (beleidsmedewerker gemeente Coevorden), Albert Steenbergen (chef-kok Steakhouse Route 34), Merel Hulshof (Steakhouse Route 34), Marleen Oost (communicatiemedewerker gemeente Coevorden) en Esmée Konings (stagiaire gemeente Coevorden).

Bekijk HIER het filmpje van wethouder Jeroen Huizing met winnares Chayen.