Coevorden – Germanicus heeft ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen, ditmaal van SV VENO uit Vollenhove. De eindstand was 2-1. De groenploeg van Germanicus had zondagochtend het gras nog gemaaid en dankzij deze vrijwilligers kon op een geweldig mooie grasmat worden gespeeld.

Germanicus startte prima. In de tweede minuut nam Roelof van Dijk een perfecte voorzet van Stefan Kikkert in een keer op de slof, de bal ging rakelings naast. Een minuut later kon dezelfde Van Dijk de Germanen op voorsprong schieten, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper van VENO. In de twaalfde minuut werd de eerste beste aanval van VENO de thuisploeg fataal, de volledig staande rechterspits kon ongehinderd de 0-1 binnenschieten.

Germanicus ging verder waar het was geëindigd met vlot combinatiespel en kwam diverse keren door aan de zijkanten. In de twintigste minuut was er een fantastische aanval. Spits Stefan Kikkert werd ingespeeld en hij zette met een vernuftig hakballetje Roelof van Dijk vrij voor de keeper; die rondde beheerst af voor de gelijkmaker. Drie minuten later zorgde de actieve Stefan Kikkert vanuit een vrije bal voor de 2-1 voorsprong van Germanicus. Voor rust kwam Germanicus nog tot een aantal kansen om de voorsprong te vergroten, helaas hadden de voorwaartsen het vizier niet op scherp staan.

In het eerste kwartier na rust vergat Germanicus de voorsprong te vergroten, hierdoor kregen de gasten uit Vollenhove moed om toch met een resultaat uit Coevorden te vertrekken. Ondanks een optisch overwicht lukte het de gasten niet om tot doelrijpe kansen te komen. Germanicus trok de drie punten over de streep en is nu koploper in de tweede klasse. Volgende week gaat Germanicus op bezoek bij SC Emmeloord, de wedstrijd begint om 14.00 uur.