Aalden – De Drentse Golfclub De Gelpenberg in Aalden gaat dit jaar een samenwerking aan met de Joost Luiten Foundation. De foundation heeft als doel om kinderen met een afstand tot de golfsport in staat te stellen (vaker) te golfen.

Deze afstand tot golf kan fysiek, geestelijk en/of materieel zijn. Samen met de foundation wil De Gelpenberg kinderen in de gemeente Coevorden de kans geven om op een leuke laagdrempelige manier kennis te maken met de golfsport. Op dit moment zijn er al diverse gesprekken met de beleidsmedewerkers van de gemeente, jongerenwerkers en buurtsportcoaches om te kijken hoe de projecten zo goed mogelijk kunnen worden ingezet om zo een grote groep kinderen te bereiken. Het is de bedoeling dat de start eind april is.

“Mijn foundation wil zoveel mogelijk kinderen laten kennismaken met golf, zodat ze hun eigen mening over deze sport kunnen vormen. Geweldig dat De Gelpenberg onze plannen ondersteunt”, aldus Joost Luiten. Golf biedt jongeren een fantastische mogelijkheid om lekker te sporten in de natuur. Meer beweging draagt bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid.

“Golfclub De Gelpenberg biedt jongeren in de regio Coevorden graag de ruimte om kennis te maken met deze sport en is blij met een partner als Joost Luiten en de steun van de Koninklijke Nederlandse Golffederatie”, vertelt Laurens Jan Baas, bestuurslid van DGC De Gelpenberg.

De foundation van Joost Luiten wordt financieel gedragen door ‘Birdievrienden’. Elke birdievriend doneert na elke gemaakte birdie van Joost Luiten op de European Tour een bepaald bedrag aan de foundation. De Gelpenberg is inmiddels birdievriend van de foundation.