Coevorden – In het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 april staat twee bijzondere voorstellingen op het programma van Theater Hofpoort. Zowel de voorstelling van Davey Turnhout als van Robert Jan Stips vinden plaats in De Fabriek aan de Sint Jansstraat 4.

Davey Turnhout

Cabaretier Davey Turnhout is er op zaterdag 9 april. Zijn voorstelling begint om 20.15 uur. Davey won de juryprijs van het Amsterdams Studentencabaretfestival 2019 en gaat iets later dan gepland het land in met zijn avondvullende debuut ‘Niet normaal gelukkig’. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten hoe zwart zijn gevoel voor humor is. Wanneer ben je nou echt gelukkig en wanneer is je leven normaal, vraagt de talentvolle cabaretier zich steeds vaker hardop af. Met hilarische anekdotes en veel, vaak vlijmscherpe grappen probeert hij tot de kern te komen. En als het publiek moet lachen om een keiharde grap, dan is hij niet normaal gelukkig.

Robert Jan Stips

Robert Jan Stips is er op zondag 10 april, eveneens in De Fabriek. Het programma ‘Robert Jan Solo’ begint om 15.00 uur. Het spoor dat Robert Jan Stips inmiddels in het Nederlandse muzieklandschap heeft getrokken, is vrijwel onovertroffen. In 2020 was het een halve eeuw geleden dat hij met Supersister het grote publiek aan zijn voeten kreeg. Sindsdien maakte hij furore met en in tal van bands, waaronder de band Nits. ‘RJSOLO’ is een avondvullend programma waarin Robert Jan, aan de vleugel of piano, zijn inmiddels legendarische muziekverleden doorkruist. Hij speelt zijn hits, zingt en vertelt over wat hij de afgelopen vijftig jaar jaar heeft (mee)gemaakt en laat recent werk horen. Het publiek kan online verzoeknummers indienen. Mail daarvoor naar verzoekjes@stips.net. Er is daarbij één spelregel: Robert Jan moet het ooit een keer (mee)gespeeld, (mee)geschreven of (mee)opgenomen hebben

Kaarten

Toegangskaarten zijn te koop aan de Theaterkassa aan de Sint Jansstraat, geopend op vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur. Online bestellen kan via Theater Hofpoort. Telefonisch reserveren is mogelijk via 0524-820382 op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur. Het mailadres van het theater is kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto Davey Turnhout: Helene Wiesenhaan