Coevorden – Vorige week werden dode eenden en vissen aangetroffen in de vijver aan de Prof. Aalbersestraat in Coevorden. De gevonden kadavers zijn, in verband met het vermoeden van botulisme, opgestuurd naar het laboratorium om te onderzoeken of er sprake was van botulisme. De onderzoeksresultaten laten zien dat er inderdaad sprake is van botulisme type C. Het advies is om niet in de vijver te zwemmen of te vissen en huisdieren niet in contact te laten komen met het water.

Samen met gemeente Coevorden houdt Waterschap Vechtstromen de situatie scherp in de gaten. Er zijn waarschuwingsborden geplaatst en met behulp van een pompgemaal wordt de vijver doorgespoeld. Dat zorgt ervoor dat de botulisme zich minder snel kan ontwikkelen. Ook wordt extra gecontroleerd op aanwezige zieke of dode watervogels.

Mocht u een kadaver aantreffen, raak deze dan niet aan en waarschuw het Meldpunt Openbare Ruimte van de gemeente, telefoon 14 0524 (buiten kantoortijden 0524-598500) of het waterschap via 088-2203333 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar).

Zieke of verzwakte watervogels zijn te herkennen aan verlammingsverschijnselen. Ziet u zieke of verzwakte dieren? Dan kunt u bellen met DAR Dierenambulance: 06-57377365. De dieren worden naar Akka’s Ganzenparadijs in Dalen gebracht.

 

Foto’s: Van Oost Media