Coevorden – Museum Thijnhof aan de Gasthuisstraat houdt zondag 18 augustus weer een meet & greet, ditmaal met kunstenaar André van Buuren. De meet & greet begint om 14.30 uur.

André van Buuren is geboren in Nieuwveen (Zuid-Holland) in 1951. Al heel jong begon hij met tekenen. Omdat het in die tijd de gewoonte was dat je voor je kunstschilder werd eerst een ‘behoorlijk’ vak ging leren, heeft hij zich ten dele door een opleiding als grafisch vormgever geworsteld. Toen hij op een dag de fantastische schilderkunst ontdekte, gooide hij het grafische bijltje er bij neer en kroop achter de schildersezel.

In de loop der jaren ontwikkelde hij een solide techniek en een herkenbare stijl die zijn wortels heeft in vrijwel de gehele figuratieve schilderkunst van renaissance tot heden. Vooral schilders als Willink, Melle, Bosch, Steen, Jordaens, Johfra en Dali hebben hun invloed doen gelden. Hij schildert in eerste instantie om zijn fantasie vorm te geven maar uiteindelijk vooral voor zijn plezier en dat is aan zijn zeer bewerkelijke schilderijen goed af te lezen.

De andere exposanten zijn Gerrit de Vries, Anne Fieke Later, Willem Komduur, Tinka Schilperoort en Tini Muller. Hun werk is tot en met zondag 25 augustus te zien in Museum Thijnhof. Ook is het werk van de vaste exposanten Kees Thijn, Henk Bloemhof en Jan van de Brink te zien.

Het museum is geopend van donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over het museum is te zien op de website en op Facebook.