Emmen /regio – Toen vorig jaar door de coronamaatregelen alle evenementen werden afgelast, vatte Anneke Boekee uit Zuidwolde het plan op om een boek uit te geven met verrassende en originele adressen in Drenthe.

Zij organiseert onder meer het Festival der Zoete Verleidingen in Sleen en het Wolfeest in Balloo. Zij kent daardoor vele originele bedrijven, creatieve en kunstzinnige mensen. Marketing Drenthe en de lokale kantoren van Tourist Info leverden vele adressen aan.

Het resultaat is een boek voor toeristen en inwoners om de provincie op een bijzondere manier te ontdekken. Het boek is voor 15 euro te koop in de boekhandels en via de webshop van Drentse Parels.

Het boek van 180 pagina’s werd ontwikkeld in samenwerking met grafisch ontwerpster Japke Pol uit Broekhuizen en bevat 150 tips, onderverdeeld in overzichtelijke hoofdstukken met beeldmateriaal en duidelijke kaartjes. De provincie Drenthe investeerde eenmalig in de productie van het boek.

Het maken van Drentse Parels was een grote ontdekkingsreis; alle uithoeken van de provincie werden bezocht en elk bezoek leverde weer nieuwe interessante adressen op. Het meest onder de indruk waren Anneke en Japke van de boeiende verhalen over hoe mensen hun hart volgen, hun leven een andere wending gaven en nu iets doen waarvan ze zeggen “Het voelt niet als werk”.