Zweeloo/regio – Tot eind oktober is de Brinkenexpositie weer te bezichtigen. De buitenexpositie bestaat uit negentien grote panelen met elk een schilderij dat in de omgeving van het paneel is gemaakt. De panelen staan op de brinken in Zweeloo en de buurdorpen Aalden, Benneveld, Meppen en Wezup.

Alle schilderijen zijn onderdeel van de onlineverzameling ‘The Zweeloo Art Collection’. Daar zijn honderden schilderijen van ruim honderd schilders te vinden die sinds de achttiende eeuw het landschap, de boerderijen en de mensen op doek hebben vastgelegd.

Fietsroute

De Brinkenexpositie is opgenomen in een speciale fietsroute van circa 20 km. De route is te downloaden op de website van kunstenaarsdorp Zweeloo. In een later stadium is de route te koop bij Tourist Info Aalden/Zweeloo aan de Aelderstraat 21a te Aalden.

Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo heeft tot doel het stimuleren en bevorderen van de schilderkunst en kunst in het algemeen aan zowel inwoners als bezoekers van de schilderachtige dorpen Zweeloo, Aalden, Meppen, Wezup en Benneveld. Zij tracht dit te verwezenlijken door het mede-organiseren en ondersteunen van manifestaties, exposities, kunstmarkten, wandel- en fietsroutes, lezingen en publicaties.