Coevorden – Voor volgend weekend heeft Theater Hofpoort drie voorstellingen op het programma staan: Tim Knol, The Wanderers play Elvis en voor kinderen ‘Potje!’

Tim Knol is er op vrijdag 15 maart met ‘Gets he blues’. De voorstelling begint om 20.15 uur. Tim Knol gaat op ontdekkingstocht in de wereld van americana. Hij is gek op traditionele Amerikaanse muziekstijlen als soul, country, rhythm-and-blues en folkmuziek. Aan de hand van verzamelde foto’s en verhalen over bijvoorbeeld ‘Tecumseh Valley’ van Townes Van Zandt, ‘Southern Man’ van Neil Young en ‘Deep River Blues’ van Doc Watson doet Tim muzikaal verslag van zijn ontdekkingen. Daarnaast speelt hij in ‘Gets the Blues’ liedjes van zijn nieuwste album.

The Wanderers zijn er zaterdag 16 maart vanaf 20.15 uur met ‘The Wanderers play Elvis’. Authentieke sound, scherpe looks en vertolkingen recht uit het hart: met The Wanderers waan je je weer in rock-‘n-rolljaren van de fifties en vroege sixties. De groep speelt voor de pauze muziek uit de Memphis-jaren van Elvis, met name zijn sessies in de Sun Studios. In het tweede deel komen ook de grote wereldhits aan bod: van ‘Heartbreak Hotel’ tot ‘Blue Suede Shoes’, van ‘Hound Dog’ tot ‘Jailhouse Rock’ en van gospel tot ballade. Daarnaast vertelt journalist Kees Thies hartverwarmende Elvis-anekdotes, gelardeerd met bijzondere beelden.

De voorstelling ‘Potje!’ is voor kinderen vanaf twee jaar. De voorstelling begint om 14.00 uur. Op een dag staat er midden in het oerwoud zomaar een potje, met een briefje ernaast. ‘Op dit potje passen alleen de allerliefste billetjes’ staat erop. Alle dieren proberen het potje uit, maar de billen van de olifant zijn te groot, de slang heeft helemaal geen billen en de aap weet niet eens wat hij met een potje moet doen. Terwijl de dieren kibbelen, komt er opeens een jongetje tevoorschijn en dan beseffen ze voor wie het potje is bedoeld. ‘Potje!’ verscheen in 1997 en was het eerste prentenboek van Mylo Freeman. Jeritza Toney vertelt verhalen, zingt en speelt muziek, in nauw samenspel met het publiek en maakt van de bestseller vrolijk en speels muziektheater voor de allerkleinsten.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterhofpoort.nl.

Foto: persfoto Tim Knol