Coevorden/regio – Morgen, vrijdag 22 september, staat de gemeente Coevorden wederom in de belangstelling tijdens het EK Wielrennen.

Doorkomst mannen

De mannen onder 23 starten in Hoogeveen en komen via Dalerpeel en Nieuwe Krim (circa 10.00 uur) en Steenwijksmoer rond 10.10 uur door Coevorden, 10.15 uur in Dalen, 10.25 uur door Oosterhesselen en 10.35 uur door Zweeloo en daarna door Meppen.

Route: Steigerwijk Dalerpeel – Nieuwe Krim (Nieuwe Krim, Nieuwe Dijk) – Steenwijksmoer (Hoofdweg) – Coevorden (Ballast, Wethouder J.B. Hemelweg, Dalerallee, Hulsvoorderdijk) – Dalen (De Loo, De Bente, Hoofdstraat, Burg. Fonteinstraat) – via N854 naar Oosterhesselen (Pandijk, Burg. De Kockstraat, Klenkerweg) – Benneveld (Bennevelderstraat) – Zweeloo (Burg. Tonkensstraat, Kruisstraat, Hoofdstraat, Aelderstraat) – Meppen (De Kockstraat, Mepperstraat).

Ploegenpresentatie en start vrouwen

De ploegenpresentatie van de vrouwen is van 13.15 tot 14.15 uur op de Markt. Zij starten om 14.30 uur vanaf de Markt, na een rondje centrum en nogmaals de Markt gaan zij naar Dalen (rond 14.40 uur), 14.50 uur door Oosterhesselen, 15.00 uur door Zweeloo om vervolgens naar Meppen te koersen. De route is dan afgesloten.

Route: Markt, Mijndert van der Thijnensingel, Van Heutszsingel, Wilhelminasingel, Spoorsingel, Kerkstraat, Markt, Mijndert van der Thijnensingel, Van Heutszsingel, Stationsstraat, Dalerallee, Hulsvoorderdijk om daarna dezelfde route als de heren te volgen.

Activiteiten

Van 14.45 tot 17.00 uur houdt Erben Wennemars een Teamfitbijeenkomst in het kasteel. Aan de orde komen een onder andere een gezonder voedingsaanbod en praktijkervaringen. Op de Markt zijn allerlei activiteiten, waaronder BMX-clinics en pumptrackbanen. In Dalen (Burg. Fonteinstraat), Oosterhesselen (basisschool De Woert), Aalden en Zweeloo (woonzorgcentrum De Korenhof) is ook van alles te doen in het kader van de EK.

Het volledige parcours en de doorkomsttijden voor de mannen zijn hier te vinden. Voor de vrouwen is het overzicht te bekijken via deze link.

Het laatste nieuws staat op de website van het EK Wielrennen.

Foto: tijdens de tijdrit van woensdag bij Noord-Sleen.