Oosterhesselen – Een groep leerlingen van het Esdal College in Oosterhesselen hield in juni een obstaclerun. Daarbij waren drie goede doelen uitgekozen: jeugdsoos Papparazo in Oosterhesselen, jeugdsoos Sweel en het Rudie Zwols Fonds.

De jeugdsozen kregen elk 300 euro, 260 euro gaat naar het Rudie Zwols Fonds. De leerlingen Mirna, Renzo, Lisa, Ralph, Daan, Niels, Runar, Jamy en Bjarne spanden zich om de run tot een succes te maken en dat is zeker gelukt.

Niels Dijkstra van het Drenthe College organiseerde de run als laatste praktijkexamen voor zijn diploma. Hij kreeg daarbij alle medewerking van de jongeren, in juni nog leerlingen uit de derde klas van de opleiding vmbo basisberoepsgericht, dienstverlening & producten.

Zij bedachten de obstakels en bouwden die op. Ze zijn het erover eens: de buikschuifbaan was het mooiste obstakel. Bovendien zochten en vonden zij sponsors in het dorp en daarbuiten. De grootste sponsor was de gemeente Coevorden, maar ook lokale ondernemers deden een duit in het zakje.

De obstaclerun vond plaats op het terrein van voetbalvereniging VIOS. Er deden 48 leerlingen van basisschool De Woert en zo’n tweehonderd leerlingen van het Esdal College mee.

Het is de bedoeling, dat de obstaclerun ook komend jaar plaatsvindt. Dan is het aan de huidige klas 3 om hieraan medewerking te verlenen.

Vandaag werd de cheque van 300 euro overhandigd aan Wellisa en Myrthe van jeugdsoos Sweel. De overige cheques worden binnenkort uitgereikt onder het toeziend oog van de trotse docent Bram Klok.

Lees ook:

Esdal College houdt obstaclerun