Coevorden – Villa Lootuinen is vanmiddag op feestelijke wijze officieel geopend door loco-burgemeester Joop Slomp met medewerking van Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma.

In oktober van het afgelopen jaar hebben 41 mensen van Cosis met een verstandelijke en/of psychische beperking hun intrek genomen in het gebouw op de hoek van de Gouverneur Hofstedelaan en Dr. Picardtlaan.

Leidinggevende Jannie Geertsema toonde zich in haar openingswoord trots en blij. “De bewoners kwamen van woningen in Tuindorp en In de Goorn in Lootuinen en vanuit een thuissituatie. Zowel voor de bewoners als voor ons team was het een grote stap en best spannend, maar iedereen heeft het goed opgepakt. We hebben echt een topteam. Het is mooi dat elke bewoner een eigen ruimte heeft met keuken en badkamer, een eigen voordeur en een eigen brievenbus.” Er zijn appartementen met een aparte slaapkamer en studio’s met een zit-/slaapkamer. Jannie Geertsema bedankte bovendien het bouwteam voor hun inspanningen.

Voorzitter Bert Hogeboom van de Raad van Bestuur van Cosis was eveneens blij dat dit fraaie gebouw gerealiseerd kon worden. Loco-burgemeester Joop Slomp sloot zich hier graag bij aan en prees de bouwkwaliteit van Villa Lootuinen.

Na de officiële opening door Slomp konden de vele aanwezigen het pand en de diverse studio’s en appartementen bekijken terwijl buiten was gezorgd voor muziek.