Coevorden/Dalen – De bezwaarschriftencommissie van de gemeente Coevorden heeft beslist, dat Jessica Poel uit Dalen in het gelijk wordt gesteld. Het gaat over de ontwikkelingen in haar strijd voor aanpassing van haar woning. Voordat een toelichting wordt gegeven, gaan burgemeester Renze Bergsma en wethouder Joop Brink in gesprek met Jessica Poel.

Het is hierdoor nog onduidelijk of haar woning wordt aangepast, deze aanpassingen zouden 35.000 euro kosten. Jessica Poel kreeg twee andere woningen aangeboden, omdat verhuizen een goedkopere optie is. Het ene huis betrof een seniorenwoning in de straat waar zij nu woont, de andere is een woning in de Coevorder wijk Poppenhare. Beide huizen kunnen Poel niet bekoren. In Poppenhare verliest zij de mantelzorg van haar huidige buren. De woning is kleiner en er moeten ook zaken worden aangepast. De seniorenwoning in Dalen is te klein om haar twee kinderen te laten overnachten en ook hier zijn aanpassingen nodig. Volgens de gemeente gaat het hier om zo’n 3.000 euro.

Jessica Poel deed in april dit jaar haar verhaal aan Coevorder Nieuws. Zij heeft een reeks aandoeningen, waardoor zij is aangewezen op mantelzorg. In huis kan zij zich moeilijk bewegen. Er zit een hoge drempel tussen de keuken en bijkeuken, de deuren zijn te smal voor een rolstoel en de keukenopstelling is te hoog. In slechte tijden staat er een bed in haar woonkamer, in goede tijden kan zij korte stukjes lopen.

In haar strijd wordt Jessica bijgestaan door advocaat mr. M.G. Doornbos. Er volgde sinds die tijd een heel proces. Daarover staat meer beschreven in de hieronder vermelde artikelen.

Medio juni bepaalde de onafhankelijke bezwaarcommissie, dat er een nieuw medisch advies moet komen. Daarin werden aanbevelingen gedaan voor aanpassing van haar woning. Een vervolgzitting was er op 2 november. De gemoederen liepen hoog op. Een woordvoerster van de gemeente liet weten: “Het lijkt erop, dat mevrouw Poel deze woningaanpassing hoe dan ook wil.” Jessica Poel raakte hevig geëmotioneerd en verliet enige tijd de zaal. De kwestie raakt ook de medewerkers van de gemeente, zo werd verteld. “Sommigen zijn bijna letterlijk omgevallen.”

Jessica Poel: “Ik voel me respectloos behandeld”

Nieuw medisch advies Jessica Poel bevat aanbevelingen voor woningaanpassing

Gesprek afgewimpeld: over drie weken advies over zaak Jessica Poel