Hoogeveen – De politie heeft op zondag 18 december drie personen aangehouden op verdenking van een straatroof in de omgeving van het station in Hoogeveen.

Daar werd om 17.30 uur een 31-jarige man uit Aalden beroofd van geld en enkele spullen. Hij raakte daarbij gewond en moest aan zijn verwondingen worden behandeld door een arts.

Het slachtoffer kon een goede beschrijving geven van de personen die hem beroofd hadden. Op basis daarvan deze verklaring kon de politie zondagavond drie verdachten aanhouden.

Bij de huiszoeking werd, naast een deel van de spullen van het slachtoffer ook een nepwapen gevonden. Dit nepwapen is ingenomen. Ook werden de twee aanwezige honden meegenomen.

De verdachten, een 24-jarige man, een 35-jarige man en een 27-jarige vrouw, allen uit Hoogeveen, zijn op het politiebureau verhoord en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

De politie van Hoogeveen is nog op zoek naar een aantal van de gestolen spullen. Het gaat om een witte en blauwe jas, een grijze rugzak en een telefoon. Ook wordt gevraagd naar camerabeelden uit de omgeving van het station.

Wie de spullen vindt of meer informatie heeft, kan bellen naar de politie, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, www.meldmisdaadanoniem, tel. 0800-7000.