Regio – Waterleidingmaatschappij Drenthe verzoekt iedereen dringend om watergebruik zoveel mogelijk te beperken. Door extreem hoog watergebruik komt er mogelijk minder water uitde kraan. Als iedereen tegelijk veel water gebruikt, daalt de druk in de leidingen. “Maar”, staat op de website, “blijf wel voldoende water drinken en blijf uw handen wassen.”

Het is al een aantal weken droog en warm. Er wordt fors meer water gebruikt dan in andere periodes. Vooral sproeien van de tuin en het vullen van zwembadjes in de tuin vergen veel water.. Helle toeren en we vragen u dringend om niet-noodzakelijk watergebruik te beperken. Blijf wel voldoende water drinken en blijf uw handen wassen.

Het verzoek is om de tuin zo min mogelijk te sproeien, geen zwembadjes te vullen, zo kort mogelijk te douchen, de bespaarknop van het toilet te gebruiken, de wasbeurt van een auto een keertje over te staan en gebruik van de (vaat)wasmachine uit te stellen. Geadviseerd wordt om in de tuin alleen de planten water te geven, die het nodig hebben.

In deze periode wordt veel meer water gebruikt. Op een normale dag gaat het om circa 80.000 m3, nu is dat 125.000 m3.