Steenwijkerwold/Coevorden – Raptim speelde op tweede paasdag in en tegen Steenwijkerwold. Voor zowel de spelers als de supporters een klus met gemengde gevoelens.

De thuiswedstrijd zat bij velen nog in het verse geheugen. Thuis werd met 6-2 verloren. Onder een stralende zon en een blijkbaar redelijk speelveld werd er afgetrapt. Het spel ging gelijk op. Toch kwam Raptim al snel op een onverwachte voorsprong. Een slordige terugspeelbal werd door Bart Jan Stroeve onderschept en binnengeschoten. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder. De thuisclub had echter veel moeite met Laurens Meppelink, die in de spits veel gevaar stichtte. In de 21e minuut was hij alleen te stoppen ten koste van een strafschop. Stan Meppelink verzilverde deze kans naar een 2-0 voorsprong.

Steenwijkerwold gooide er een schepje bovenop. Raptim moest alle zeilen bijzetten, maar de verdediging gaf geen krimp. Een mooi uitgevoerde tegenaanval leidde zelfs tot een 3-0 voorsprong. Sven Meiringh gaf de doelman in tweede instantie geen kans. Raptim leek met een mooie voorsprong te gaan rusten. Toch kreeg Steenwijkerwold nog in de blessuretijd van de eerste helft een strafschop. Deze ging echter rakelings naast.

Steenwijkerwold probeerde er in de tweede helft, met grote inzet, nog wat van te maken. Maar Raptim verraste doordat Stan Meppelink al binnen tien minuten de 4-0 scoorde. In de 62e minuut zette de sterk spelende Laurens Meppelink Bart Jan Stroeve vrij voor de doelman en via de paal zette hij de 5-0 op het scorebord. Stijn van der Griend en Ruben Hoving kwamen nog in het veld als wissels. In de 88e minuut bekroonde Laurens Meppelink zijn prima wedstrijd met het zesde doelpunt.

Raptim speelde een prima wedstrijd en scoorde een verdiende overwinning. Komende zondag vanaf 14.00 uur speelt Raptim een thuisduel tegen USV.

Verslag: Jan Ambergen, Raptim. Foto: Dennis Kok.