Coevorden – MEE Drenthe heeft met medewerking van Maatschappelijk Welzijn Coevorden een Autismebelevingscircuit (ABC) georganiseerd, dat plaatsvindt op dinsdag 17 mei.

De bijeenkomst in het pand van Maatschappelijk Welzijn aan de Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden duurt van 19.30 tot 21.30 uur. De avond is bedoeld voor inwoners van de gemeente Coevorden die mensen met autisme in hun familie of directe omgeving hebben en voor degenen die als vrijwilliger betrokken zijn bij mensen met autisme. Deelname is gratis.

Het circuit is ontwikkeld door Autisme Centraal in Gent met als doel de wereld wat meer autismevriendelijk te maken. Door je in de denk- en gevoelswereld van iemand met autisme te verplaatsen krijg je inzicht in zijn/haar belevingswereld en begrijp je beter waarom iets wel of niet werkt in de dagelijkse praktijk.

Opdrachten en ervaringen

Tijdens het doen van de opdrachten ervaren deelnemers hoe iemand met autisme op bepaalde situaties zou kunnen reageren en wat iemand daarbij mogelijk kan ervaren. Dit leidt tot begrip, inzichten en praktische handvatten in het omgaan en communiceren met mensen met autisme. Tijdens de nabespreking worden ervaringen van de deelnemers met elkaar gedeeld.

Er kunnen maximaal twaalf personen meedoen. Aanmelden kan via het Steunpunt Mantelzorg van Maatschappelijk Welzijn Coevorden, 085-2735256 of steunpuntmantelzorg@mwcoevorden.nl. Meer informatie staat op www.meedrenthe.nl.