Coevorden – Germanicus heeft de thuiswedstrijd tegen FVC winnend afgesloten. Op De Pampert werd met 2-1 gewonnen van de ploeg uit Leeuwarden. Lang leek het erop dat FVC er met de winst vandoor zou gaan. In de eerste helft kwamen de Friezen op een 0-1 voorsprong door Marc Machiela. In de laatste tien minuten stelde Germanicus orde op zaken door doelpunten van Jessie Rotmensen en Erwin Moddejongen.

Na het gelijke spel vorige week in en tegen Jubbega was er eindelijk weer wat vertrouwen te bespeuren. De wedstrijd zat vol strijd en passie, de weken ervoor ontbrak dat. Germanicus had duidelijke intenties en was in de eerste helft de bovenliggende partij. Het was voor Germanicus helder dat er wat te halen viel tegen het kwalitatief mindere FVC. Echter leidde dit niet tot heel grote kansen. Verder dan twee schoten van de goed spelende Milan van der Weide en een schot van Nance Hoogeveen kwam Germanicus niet. In de dertigste minuut veerde het publiek op. Marco Cremer, Nance Hoogeveen en Milan van der Weide leken met z’n drieën af te stomen op de keeper van FVC, maar de verdediger van FVC onderschepte de bal met een ferme tackle. In de tegenstoot was het FVC dat zijn eerste kans creëerde en die bleek uiterst effectief. Marc Machiela verschalkte Vincent Beugelink: 0-1. Hierdoor leek Germanicus wat van slag en kwam FVC beter in de wedstrijd. In de 37ste minuut schoot dezelfde Machiela de bal van rond de 20 meter op doel. Maar Vincent Beugelink haalde op formidabele wijze de bal uit de kruising.

In de tweede helft kwamen de geel-zwarten een stuk beter uit de kleedkamer. Er was meer beleving in het elftal. Dit resulteerde in twee flinke kansen, waarbij zowel Milan van der Weide als Daan van Dijk de bal niet langs prima keepende Levi de Ron kregen. Na het eerste kwartier in de tweede helft was het echter de tegenstander die via de counter de betere kansen kreeg. Trainer André Mulder besloot 20 minuten voor tijd nieuw elan in het veld te brengen door Erwin Moddejongen en Reinier de Boer in te zetten. Dit bleek een gouden greep. Tien minuten voor tijd brak Jessie Rotmensen door de verdediging. Oog in oog met de keeper verschalkte hij de keeper van FVC wel: 1-1. Na dit doelpunt bleef Germanicus vol voor de overwinning gaan. Vijf minuten later was het raak. Erwin Moddejongen kwam vrij voor de keeper en maakte het winnende doelpunt.

Al met al een prima overwinning van de Germanen, waardoor ze stijgen naar de achtste plek van de ranglijst. Aankomende donderdag gaat Germanicus op bezoek bij GRC Groningen. De wedstrijd in Groningen begint om 19.30 uur.