Dalen – Vandaag, woensdag 30 december, werd ontdekt dat er twee beelden ontbreken bij Plopsa Indoor Coevorden aan de Reindersdijk in Dalen. “De daders lieten de mysterieuze boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ achter, zo meldt Plopsa Indoor Coevorden op Facebook. “Weet jij waar onze standbeelden in quarantaine zitten?”, vraagt Plopsa.

“Het betreft hoogstwaarschijnlijk een ludieke eindejaarsstunt, maar Plopsa Indoor Coevorden besliste toch aangifte bij de politie te doen”, meldt Plopsa op haar website.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. “Tien jaar geleden, vlak voor de officiële opening van Plopsa Indoor Coevorden, werd het iconische Kabouter Plopbeeld bij de ingang ontvreemd. We lanceerden destijds een oproep naar getuigen en net voor de opening werd het beeld terugbezorgd. Toen bleek het om een flauwe grap te gaan waarbij de daders ook een ludieke boodschap achterlieten. We hopen dat dit ook deze keer het geval is en zijn vooral benieuwd wie achter deze geheimzinnige ontvoering zit”, verklaart Koen De Lepper, parkmanager van Plopsa Indoor Coevorden.

Raadsel

Het voorval gebeurde hoogstwaarschijnlijk afgelopen nacht. Het is nog een raadsel hoe de dieven de beelden ongezien hebben meegenomen. Beide standbeelden zijn vastgezet op een betonnen voet en met bouten vastgeschroefd. Het moet hoe dan ook een grote inspanning gevergd hebben om de beelden mee te nemen. Behalve de boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ lieten de daders geen sporen na.

Tips welkom

Ondanks dat Plopsa Indoor Coevorden nog tot nader order gesloten blijft, vraagt het park om de beelden zo snel mogelijk aan de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. Tips zijn welkom via het mailadres info@plopsa.be.