Dalen/Emmen – Stichting Roparun en team Turfrunners uit Dalen gaan twee koppelbedden doneren aan Zorggroep Treant in Emmen. De koppelbedden zullen tijdens de doorkomst op 5 juni (Eerste Pinksterdag) in Dalen door team Turfrunners worden aangeboden.

De koppelbedden worden vooral gebruikt in de palliatieve zorg, maar ook in andere situaties waarbij mensen naast elkaar willen slapen. Dankzij deze techniek kan een eenpersoonszorgbed in een handomdraai worden omgezet in een volwaardig tweepersoonsbed.

De bedden worden voor vele hospices, ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties beschikbaar gesteld door Roparun. Martijn Schonewille van team Turfrunners is uitermate blij dat ook bij Zorggroep Treant twee extra koppelbedden in een zorgomgeving geplaatst kunnen worden. “Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen. Geliefden kunnen heel dicht samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind. Dat is echt hartverwarmend en voor dit goede doel zetten we ons als team graag in.”

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer om geld in te zamelen voor projecten binnen de palliatieve zorg, om het leven van mensen met een ernstige aandoening te veraangenamen. Ongeveer vierhonderd teams nemen jaarlijks deel aan de estafetteloop.

Op 5 juni zullen de teams die deelnemen aan de RopaRun door de gemeenten Emmen en Coevorden lopen. In Sleen, Dalen en Coevorden zijn er op Eerste Pinksterdag mooie doorkomsten met veel muziek, sport en spel. De teams worden aangemoedigd tijdens hun tocht voor het goede doel.