Coevorden – Na twee jaar rust aan de Klinkenvlierseplas in verband met de coronamaatregelen houdt de Ronde Tafel 142 Coevorden op 1 januari 2023 weer de Ganzenduik. Dit is een officiële Unox Nieuwjaarsduik, waarbij de afgelopen dertien jaar al honderden deelnemers het nieuwe jaar met een frisse duik zijn begonnen. Het oude jaar wordt van de deelnemers afgewassen en ze kunnen fris het nieuwe jaar vitaal beginnen.

De Ronde Tafel voegt er jaarlijks een element aan toe door een prijs te geven aan de meest ludiek verklede personen. De Ganzenduik is ondertussen een vast gegeven in Coevorden en onder het genot van warme chocolademelk en een kom snert worden door deelnemers en toeschouwers de beste wensen uitgewisseld. Deelname en consumpties zijn gratis, hoewel een vrije gift voor het goede doel natuurlijk gewaardeerd wordt. Het startschot klinkt om 14.00 uur.

Dit jaar is het goede doel Stichting Kinderkamp Zuidoost-Drenthe. De vrijwilligers van deze stichting organiseren jaarlijks een zomerkamp voor kinderen voor wie het vanuit de thuissituatie niet mogelijk is om op vakantie te gaan of die een weekje vakantie goed kunnen gebruiken. Ze richten zich met name op kinderen die onder de armoedegrens leven. De kampweek staat in teken van het lekker actief bezig zijn, samen op avontuur gaan en met elkaar vooral veel lol en gezelligheid hebben. De opbrengst dient ter ondersteuning van de vrijwilligers en komt ten goede van de kinderen.

Meer informatie, ook voor sponsors, staat op www.ganzenduik.nl en de Facebookpagina van Ronde Tafel 142 Coevorden.

Een impressie van de Ganzenduik in 2020:

Bikkels storten zich in het koude water