Sleen – Christelijke basisschool De Fontein aan de Westrupstraat in Sleen is genomineerd voor een verkeersplein van het ANWB-Fonds. Leerlingen kunnen op het verkeersplein in een veilige omgeving ervaring opdoen met allerlei verkeerssituaties, zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere stemmen werven. zoveel mogelijk stemmen werven.

Stemmen kan tot 25 mei via www.anwb.nl/verkeerspleinen. Wie weet ligt er na de zomervakantie een prachtig ANWB-Verkeersplein op het schoolplein.

Actie ANWB

De actie ‘Een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB-Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun kind straks met een gerust hart op pad.”

Om het ANWB-Verkeersplein te winnen, worden per provincie de drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB-Fonds. Er wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier. De winnaars krijgen op 13 juni bericht, waarna het verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Gezamenlijke actie

Samen met de openbare basisschool De Akker en Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn is een veiligheidsplan ingediend bij de gemeente. De wens is, dat er een schoolzone komt in plaats van de huidige maximumsnelheid van 50 km/u. Ook staan een goede oversteekplaats, kiss-and-ridezone en het doortrekken van het voetpad rond het hele schoolgebied op het wensenlijstje.