Sleen – De cast van het muziekspektakel De Toorn van Thunaer kwam zondagmiddag bijeen in Sleen voor een complete repetitie. Nauwlettend hielden de initiatiefnemers Harm Dijkstra, Gerrit Hegen en Jan Kruimink in de gaten of alles naar wens verliet.

Kruimink is zeer tevreden: ‘Het verloopt allemaal prima, we liggen op schema en wat zit er een enthousiasme in de hele groep!’ Er staan nog bijna twintig repetities in wisselende samenstelling op het programma in De Hesselerhof in Oosterhesselen, bij MFC De Brink en op locatie op landgoed De Klencke bij Oosterhesselen.

Er zijn alleen nog kaarten voor de try-out op dinsdag 3 september en de première op woensdag 4 september. De voorstellingen van donderdag 5 tot en met zondag 8 september zijn geheel uitverkocht. Naar de try-out mogen kinderen, die meegedaan hebben aan het educatieproject, met een ouder naar toe. De kaarten voor deze voorstelling zijn iets goedkoper, namelijk 23,50 euro. Er zijn ook kaarten voor mindervaliden. De voorstellingen duren van 19.45 tot circa 22.45 uur.

Kaarten zijn online te koop en bij Albert Heijn Klaver-Kortwijk in Sleen, drogisterij Koopman in Oosterhesselen en Coop Weggen in Aalden.

De Toorn van Thunaer is een Drents muziektheaterspektakel dat zich afspeelt op landgoed De Klencke. Wat gebeurde er 600 jaar geleden toen het leven in een kleine dorpsgemeenschap bruut verstoord werd? Het verhaal is van de hand van Harm Dijkstra, terwijl Jan Kruimink het muziekgedeelte behartigt. Er zijn enorm veel medewerkers voor dit grootscheepse spektakel, afkomstig uit de gehele gemeente Coevorden.

Op de website van De Toorn van Thunaer staan allerlei verhalen en ervaringen van deelnemers.

Wandelen en fietsen

Ter gelegenheid van het theaterspektakel zijn er fiets- en wandelboekjes uitgegeven. Die zijn te koop bij de de genoemde verkooppunten, de historische verenigingen in de gemeente en de kantoren van Tourist Info.