Sleen – De beweegtuin bij woonzorgcentrum De Schoel aan het Molenerf in Sleen is zaterdagmiddag officieel geopend door wethouder Joop Brink. Hij gaf een ferme klap op de gong, waarna de toestellen in gebruik werden genomen.

Voorzitter Geert Westerink van Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn heette iedereen van harte welkom. Dorpsbelangen nam het initiatief voor aanleg van de beweegtuin en kon tot stand komen dankzij financiële bijdragen vanuit dorpsbudget, het project ‘Gezond in Coevorden’ en Woonservice Drenthe. Fysiotherapie Lalkens gaf advies over de toestellen. Hovenier Rabbers schenkt nog een bank voor het plein.

Net voor de opening kwam een ‘oud echtpaar’ het plein op, dat zich afvroeg wat er aan de hand was. Natuurlijk moesten deze heer en dame de toestellen proberen en het hielp ogenblikkelijk. De man had zijn wandelstok niet meer nodig.

Wethouder Brink stelde, dat bewegen belangrijk is. “Het helpt om gezonder te worden -in combinatie met goede voeding- en gezond te blijven.”

Na de opening was er een proeverij dankzij de Vrienden van De Schoel. Er waren allerlei heerlijke etenswaren, zoals kniepertjes, pannenkoeken, vlees, kaas, stamppot en wraps. In De Schoel konden het beweegpad en de videofiets worden uitgeprobeerd. Ook was MobiVit er met allerlei hulpmiddelen.