Coevorden – De toneelgroep van Drentse Vereniging ‘t Aol’Volk Emmen komt vrijdag 13 maart naar Theater Hofpoort. Door omstandigheden kon de voorstelling in februari geen doorgang vinden.

Degenen, die reeds een kaart hebben, zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de nieuwe datum. De voorstelling is uitverkocht. Indien er kaarten beschikbaar komen, worden deze online en in de ReadShop verkocht.

‘t Aol’Volk verzorgt dit seizoen de voorstelling ‘Neimoodse scharrelderij’, een blijspel van de hand van Jannes Bennen. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Joop Slagter is al jaren weduwnaar en heeft zijn werkloze zoon Rinus nog thuis wonen. Ze hebben het niet breed samen. Omdat er geen zicht is op een baan besluit Rinus voor zichzelf te beginnen en een datingbureau te starten. De eerste klanten zijn al snel gevonden in de persoon van Dirkie -de huishoudster en Harm- en de alleenstaande buurman. Maar ook tante Gees ziet grote kansen om haar twee ongetrouwde kinderen, Mansie en Jansie, aan een partner te helpen.

Als Dirkie noodgedwongen haar werk moet opzeggen, Harm er de brui aan lijkt te moeten geven en tante Gees de druk naar Rinus opvoert, dreigt alles uit de hand te lopen. Zeker als er ook nog een deurwaarder over de vloer komt om achterstallige huur te innen.