Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden gaat, met de beste wensen voor iedereen, weer fris van start in het nieuwe jaar. Op woensdag 11 januari is het thema ‘Onbegrepen of veranderd gedrag als symptoom van dementie’.

Iemand met dementie is vaak emotioneler, maar kan ongeremder zijn en dingen doen die hij of zij voorheen nooit deed. Het is soms lastig om gedragsveranderingen te herkennen, en ze ontstaan vaak geleidelijk. Een psycholoog geeft deze avond uitleg over het ontstaan van deze veranderingen en waarop je moet letten.

Het Alzheimercafé is een veilige,laagdrempelige en gezellige omgeving voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimercafé informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.

Het Alzheimercafé Coevorden is gevestigd in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1 in Coevorden en vindt elke tweede woensdag van de maand plaats. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis en koffie en thee staan klaar.