Coevorden – De Regenboogweek Coevorden gaat zaterdag 9 oktober om 16.00 uur officieel van start op de Markt in Coevorden. Burgemeester Renze Bergsma doet de aftrap voor ‘Coevorden bekent kleur’.

De Regenboogweek start met een optreden van Dansstudio In2Dance met een ‘Wave Your Flag flashmob’. Vanaf 15.00 uur is er een Zeepbellen Elf en zijn er Rainbowgames, georganiseerd door de buurtsportcoaches.

Diversiteitsplatform Coevorden

De organisatie is in handen van Diversiteitsplatform Coevorden. Dat bestaat uit leden van raadsfracties, Jongerenraad Coevorden, het COC, ervaringsdeskundigen, betrokkenen en maatschappelijke organisaties. Het diversiteitsplatform adviseert de gemeente gevraagd en ongevraagd over diversiteit, discriminatie en acceptatie met name op gebied van etnische achtergrond en seksuele voorkeur. Zij doen voorstellen voor activiteiten en nemen initiatieven om diversiteit in de gemeente te vieren en zichtbaar te maken.

De Regenboogweek Coevorden wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Coevorden, Culturele Gemeente van Drenthe 2021-2022 en de provincie Drenthe.

‘Coevorden bekent kleur’: uitvoerig programma in Regenboogweek