Coevorden – Het nieuwe Logistiek Kenniscentrum aan de Monierweg 4 (achter het pand van IVM, Instituut voor Veiligheid en Milieu) is woensdagmiddag geopend door wethouder Steven Stegen en de jongste en oudste leerling van De Nieuwe Veste, respectievelijk Giovanni Klepke en Iloria Eijkman. Een drone leverde een sleutel af, waarmee het drietal de achterklep van een vrachtwagen opende.

Doel en kansen

Het LKC heeft als doel het delen van kennis en het bevorderen van samenwerking tussen scholen, bedrijven en overheden. Studenten van allerlei onderwijsniveaus en huidige medewerkers krijgen de kans om aan projecten te werken en hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Het centrum richt zich op speerpunten als de arbeidsmarkt, innovatie & duurzaamheid en toekomstbestendigheid. Daarvan kunnen studenten, ondernemers en medewerkers profiteren.

Kasper Heijnen van het Logistiek Kenniscentrum, kortweg LKC, heette de vele aanwezigen welkom. Onder hen waren heel wat zakelijke en onderwijsrelaties. Hij gaf uitleg over het programma met vele activiteiten en drukte iedereen op het hart om vooral een kijkje te nemen bij de stands van allerlei bedrijven en organisaties, presentaties en demonstraties. Daaraan werd na de opening graag gehoor aan gegeven.

“Logistiek knooppunt”

Wethouder Steven Stegen vindt het mooi, dat het LKC van onderaf is ontstaan dankzij scholen (met name De Nieuwe Veste en het Alfa-college) en het bedrijfsleven. “Coevorden is al een logistiek knooppunt. Het is een kansrijke sector om er aan de slag te gaan. Dit centrum is een project dat mede door de RegioDeal Zuid- en Oost-Drenthe tot stand gekomen.” De wethouder twijfelt niet aan succes van het Logistiek Kenniscentrum.