Coevorden – Na de kandidaten voor de Mini-Misterverkiezing was het vanavond de beurt aan de kandidaten voor Miss Ganzenhoedster om zich te presenteren aan de jury en het publiek in de Stadskerk. De vroegere Biestemaondagen worden ingevuld met de presentatie van kandidaten. Aankomende maandag komen de kandidaten voor Mini-Miss Ganzenhoedster zich voorstellen.

Voor de titel van Miss Ganzenhoedster waren acht kandidaten. Na de introductie door de stadsomroeper, een kort welkomstpraatje van Janneke Knegtering (voorzitter Stichting Ganzenmarkt Coevorden) en nadat de huidige Miss Ganzenhoedster Jill Zwaneveld, Mini-Miss Ganzenhoedster Bo Woltersom en Mini-Mister Ganzenhoeder Tiano van Abeelen zich op het podium lieten zien, was het tijd voor de acht kandidaten. Zij gingen een voor een in gesprek met de presentatoren Maaike Kosters en Merle Kempees en zichzelf voorstelden aan de hand van een fotocollage. Uiteraard werden de kandidaten nauwkeurig onder de loep genomen door de jury, bestaande uit voorzitter Marie Vloon, Geesje Meijerink en Nathalie Schonewille-Stavast.

Kandidaten

Kandidaat nummer 1, Lisa Kruk (13) kent het klappen van de zweep wel zo’n beetje. Zij deed al twee keer mee als kandidaat voor Mini-Miss en nu is zij voor de tweede keer van de partij bij de verkiezing voor Miss. Op de vraag wat zij zou doen als zij heel veel geld zou hebben, was haar antwoord: “Kleding kopen.”

De volgende kandidaat is Talina Vuyk (14). Zij heeft al vaak meegedaan. “Ik ben de tel inmiddels kwijt.” Aan haar werd de vraag gesteld met wie zij een dag zou willen ruilen. Haar verrassende antwoord: “Met mijn moeder. Ik ben benieuwd hoe moeilijk zij het vindt dat ik soms niet luister.”

Kandidaat nummer 3 Sanne Scholte heeft al eens eerder meegedaan aan de verkiezing van Mini-Miss Ganzenhoedster. Ook zij vertelde over haar bezigheden. Opvallend is dat nagenoeg alle meiden heel sportief zijn aangelegd. Wat zij zou doen als zij de baas van Coevorden was? “De ganzen terugbrengen op de Ganzenmarkt.”

Manon van der Sande (13) was de vierde kandidaat die op het podium verscheen, Zij heeft ook al drie keer eerder meegedaan. Aan haar werd de vraag gesteld wat zij zou doen als zij een dag onzichtbaar was. Manon zou de hele dag mensen gaan kijken in het centrum van Coevorden.

De volgende kandidaat, nummer 5, Lexi Dost (12) doet voor de eerste keer mee. “Twee jaar geleden is mijn zus Eden Mini-Miss geweest. Zij deed toen allerlei leuke dingen, dus daarom doe ik nu mee.” Zij zou de hele dagen gaan shoppen als zij geld genoeg had.

Kaithlyn Kroezen (16), kandidaat 6, werd in 2016 gekozen als Mini-Miss Ganzenhoedster en doet nu een gooi naar de titel van Miss. En, was de vraag, wat zou zij doen als zij lerares was: “Ik zou ze naar huis sturen”, was het korte en krachtige antwoord.

Kandidaat 7 Fee Toussaint (12) is ook niet helemaal onbekend met de verkiezing, want zij deed al eens mee aan de verkiezing voor de Mini-Miss. Als zij de baas van Coevorden was, zou ze alles kopen wat zij wil.

Tot slot verscheen Sylvie Rolink op het podium. Zij wordt nog voor de Ganzenmarkt 14. Zij deed al eens mee aan zowel de verkiezing van Mini-Miss en Miss. Als zij onzichtbaar was, zou zij naar de sportwinkel gaan en allerlei sportspullen meenemen.

Na een gezamenlijke presentatie vertelden Maaike en Merle dat zij op 8 november worden verwacht om hun presentatie voor maandag 13 november voor te bereiden. Stemmen op de kandidaten via de sociale media kan vanaf dinsdag 7 november als ook de Mini-Missen zich hebben gepresenteerd.

Er is een livestream te zien van de presentatie van vanavond via deze link. Voor meer informatie over de Ganzenmarkt: www.ganzenmarktcoevorden.nl.