Coevorden – “Net als veel van onze bezoekers zijn ook wij erg geschrokken van de gebeurtenissen in Israël en de Palestijnse gebieden”, zo staat in de nieuwsbrief van Stichting Synagoge Coevorden. “We zien nu al dat deze gebeurtenissen grote impact hebben op de regio en de rest van de wereld. Ook wij ondervinden die impact omdat wij nieuwe afspraken moesten maken met de politie om de veiligheid van onze bezoekers en vrijwilligers zoveel mogelijk te waarborgen.”

De mensen van de synagoge zijn ervan overtuigd dat het juist nu van groot belang is om door te gaan met het vertellen van ‘Het verhaal van het Joodse leven in Drenthe en omgeving’ en de tentoonstelling over naziterreur. “Wij hopen uiteraard dat iedereen die familie en/of vrienden heeft in het conflictgebied, contact met hen heeft gehad en wij wensen allen veel kracht en sterkte toe om met deze vreselijke situatie om te gaan.”

Afgelast

Het onthullen van tien Stolpersteine op dinsdag 31 is oktober afgezegd. Deze stenen zullen op een nog nader te bepalen datum worden onthuld. Ook is besloten om de lezing van Jan den Admirant over het dagboek van Moshe Flinker op donderdag 9 november niet door te laten gaan.