Coevorden – Inwoners van de gemeente Coevorden die nog geen energietoeslag 2023 hebben aangevraagd, kunnen dit nog tot 1 april doen via coevorden.nl/energietoeslag. Het gaat om een bedrag van 1300 euro voor inwoners met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm in één van de maanden januari, februari of maart 2023. De aanvragen worden afgewikkeld door de gemeente Emmen.

Hulp bij het aanvragen

Inwoners die hulp nodig hebben bij het aanvragen van de energietoeslag, kunnen langskomen bij Stichting Invulbrigade, woensdag 10.00-12.00 uur, Bibliotheek Coevorden; Maatschappelijk Welzijn Coevorden, Van Eijbergenstraat 5 Coevorden en Kerkstraat 9 Schoonoord, bel voor een afspraak 085-2735256; Humanitas, donderdag 9.00-12.00 uur, MFC Ravelijn Verbindt, Linthorst Homanlaan 1 Coevorden.

Inwoners in een instelling

In tegenstelling tot vorig jaar kunnen mensen die in een instelling wonen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor de energietoeslag 2023. Het gaat om mensen die voldoen aan de inkomensnormen en die zelf energiekosten betalen. Dit kan bijvoorbeeld blijken uit een eigen energiecontract of huurcontract.

Studenten

Er komt ook een eenmalige tegemoetkoming energiekosten beschikbaar voor studenten die op basis van het inkomen van de ouders recht hebben op een aanvullende en uitwonendenbeurs. DUO betaalt deze eenmalige tegemoetkoming van 400 euro vanaf januari 2024 automatisch uit aan studenten die er recht op hebben.