Laatste weekend Oktobermaand Kindermaand

Laatste weekend Oktobermaand Kindermaand

Regio – Het laatste weekend van oktober is aangebroken, dus dit weekend mogen kinderen in de basisschoolleeftijd nog gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen.

Er zijn nog de volgende activiteiten.

Ellert en Brammert

Zo hebben kinderen op zondag 27 oktober gratis toegang tot Openluchtmuseum Ellert en Brammert. Op die dagen kunnen zij tussen 11.00 en 16.00 uur hun eigen prenten maken op een drukpers. ‘De Drukpers’ is een historische drukkerij van meer dan honderd jaar geleden. Er zijn spelletjes van vroeger bij het oude schooltje en het verhaal over de reuzen Ellert en Brammert wordt er voorgelezen. Op het terrein zijn een speeltuin en kinderboerderij en er kan een puzzelroute worden gedaan om het museum te verkennen.

Marion Mencke

Wie van tekenen en schilderen houdt, kan terecht in het atelier van Marion Mencke aan de Kampakkers in Noord-Sleen. Elk kind moet worden begeleid door een volwassene. De kinderen maken samen met hun ouders, grootouders en anderen een heel mooi schilderij. Dat is mogelijk op zondag 27 oktober van 13.30 tot 15.00 uur. Voor informatie: info@marionmencke.nl en via de website.

Kasteel (volgeboekt) en museum

Er is nog een rondleiding voor kinderen in het kasteel, maar die is inmiddels volgeboekt. Kinderen hebben gratis toegang tot Stedelijk Museum Coevorden. Volwassenen betalen voor de toegang tot het museum 6 euro.

Museummolen Jan Pol

Museummolen Jan Pol aan de Molenwijk 8 in Dalen houdt op zondag 27 oktober allerlei oud-Hollandse spelletjes en een spelletjesroute. Zij gaat op ontdekkingsreis in de molen. Zelf graan malen en koekjes bakken mag ook. Kinderen kunnen daarnaast zich laten schminken of zich laten wegen op een ouderwetse weegschaal. De activiteiten zijn van 13.30 tot 16.30 uur.

Meer informatie over de activiteiten is HIER te vinden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

februari 2024
maart 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie

Advertentie

Adverteren op Coevorder Nieuws